Το μοναδικό στην Ελλάδα «Μουσείο Τυπογραφίας» Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη παρουσιάζει μια ιδιαίτερη έκθεση που αφορά σπάνιες εκδόσεις λατινικών, οδηγών καλλιγραφίας καθώς αρχαία ελληνικά κειμένα, γλωσσομάθειες και γραμματικές, επιστολογραφίες, βιβλία θρησκευτικού και φιλοσοφικού περιεχομένου, εκκλησιαστικό και κοσμικό δίκαιο.

Οι περισσότερες από τις εκδόσεις, αποτελούν δωρεά στο Μουσείο από τον Κώστα Τζωρτζάκη, μελετήθηκαν και παρουσιάστηκαν από τον ερευνητή της Ακαδημίας Αθηνών Ιωάννη Καραχρήστο. Η συλλογή περιλαμβάνει 26 βιβλία, τα οποία εκδόθηκαν μεταξύ 1554 και 1772, τα περισσότερα από αυτά στη Βενετία, από συγγραφείς λόγιους και κληρικούς. Πολλά από αυτά είναι αφιερωμένα σε πολιτικούς και εκκλησιαστικούς αξιωματούχους, ενώ ορισμένα περιλαμβάνουν στις σελίδες τους και το κείμενο της άδειας εκτύπωσης τους όπου, σύμφωνα με τους όρους λογοκρισίας που επικρατούσαν την εποχή εκείνη, βεβαιώνεται η ορθότητα των απόψεων που εκφράζονται.

Στη νέα συλλογή που εκτίθεται σε καινούργια, ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Μουσείου περιλαμβάνονται επίσης δύο εκδόσεις, δάνειο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, στην οποία επίσης τα έχει παραχωρήσει ο Κώστας Τζωρτζάκης. Πρόκειται για τους «Εκατό μύθους» του Τζιράλντι του 1608 και την ανατύπωση ορισμένων καλλιγραφικών πινάκων από τον οδηγό καλλιγραφίας του φραγκισκανού μοναχού Αμφιάρεο Βεσπασιάνο που πρωτοεκδόθηκε τον 16ο αιώνα και μέχρι και τον 17ο αιώνα γνώρισε πολλές ανατυπώσεις.

Το μοναδικό στην Ελλάδα «Μουσείο Τυπογραφίας», βρίσκεται στα Χανιά, και είναι αφιερωμένο στην τέχνη που άλλαξε για πάντα την ροή της ιστορίας, την Τυπογραφία. Εγκαινιάστηκε το 2005, επεκτάθηκε σε νέα πτέρυγα το 2012 και διαρκώς εμπλουτίζει τις συλλογές του και δημιουργεί νέες αίθουσες, προκειμένου να στεγάσει μηχανήματα, εκθέματα και σπάνιες εκδόσεις που περιγράφουν γλαφυρά την εξέλιξη της αναίμακτης επανάστασης που έκανε το βιβλίο, και γενικότερα τον γραπτό λόγο, προσιτό στους πολλούς.

Ανάμεσα στα εκθέματα υπάρχουν περίτεχνα τυπογραφικά πιεστήρια, μηχανήματα, εργαλεία και εκατοντάδες αντικείμενα που ακολουθούν την πορεία της σημαντικής αυτής τέχνης. Σπάνια βιβλία και εφημερίδες, πολύτιμες λιθογραφίες, χειρόγραφα, εκθέματα σχετικά με την εξέλιξη των γραφικών τεχνών, καθώς και δύο εξαιρετικές εκθέσεις που παρουσιάζουν ανάγλυφα την ιστορία της τυπογραφίας και της γραφής. Μέσα από διαδραστικές ξεναγήσεις οι επισκέπτες τυπώνουν οι ίδιοι  σε αυθεντικά τυπογραφικά πιεστήρια του 1835. Κάθε επίσκεψη, είναι και ένα διαδραστικό ταξίδι στην Τυπογραφία, ένα ταξίδι γοητευτικό για μεγάλους και μικρούς, που έρχεται να υπενθυμίσει ένα ξεχασμένο αυτονόητο: τον κόπο και την ανθρώπινη εφευρετικότητα πίσω από αντικείμενα, που σήμερα θεωρούμε δεδομένα.

Το Μουσείο Τυπογραφίας είναι και δραστήριο, όπως ακριβώς και η τέχνη που παρουσιάζει. Κάθε χρόνο, φιλοξενεί δράσεις και δρώμενα που αφορούν στον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα. Στο αμφιθέατρο του Μουσείου, παρουσιάζονται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων. Φέτος, το Μουσείο Τυπογραφίας έκλεισε 10 χρόνια λειτουργίας και εγκαινίασε μια νέα αίθουσα με σπάνιες εκδόσεις του 16ου – 19ου αιώνα.