Η μόνιμη έκθεση «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα» που παρουσιάζεται στον 4ο όροφο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, προσκαλεί τον επισκέπτη σ’ ένα συνοπτικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Ξεκινώντας από τον κόσμο των θεών, των ηρώων και του Έρωτα, ο θεατής συνεχίζει την περιήγησή του στον κόσμο των ανθρώπων και παρακολουθεί τις δραστηριότητες των γυναικών και των ανδρών στον ιδιωτικό και το δημόσιο χώρο, τη θρησκευτική και την επέκεινα ζωή, στο βασίλειο του κάτω κόσμου.

Τα συνολικά 142 αρχαία αντικείμενα παρουσιάζονται σε εννέα θεματικές ενότητες ανάλογα με την χρήση ή την εικονογραφία τους και τα περισσότερα ανήκουν στην Κλασική και Ελληνιστική περίοδο (5ος – 1ος αι. π.Χ.). Οι εννέα ενότητες είναι οι εξής: Θεοί και Ήρωες, Με τα φτερά του Έρωτα, Καλλωπισμός και Γάμος, Γυναικείες Δραστηριότητες, Αθλητισμός, Συμπόσιο, Στην Αθηναϊκή Αγορά, Πόλεμος, Φροντίζοντας τους Νεκρούς.

Επίσης, στην έκθεση προβάλλονται δύο μικρού μήκους βίντεο. Στο πρώτο παρακολουθούμε στιγμιότυπα από τη ζωή ενός άνδρα, του Λέοντα: τη γέννηση και τα παιδικά του χρόνια, την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, τη στρατιωτική του εκπαίδευση, τη συμμετοχή του στα κοινά, την προετοιμασία του γάμου του με την Μελίτη και τέλος, την αναχώρησή του για τον πόλεμο. Το δεύτερο εστιάζει στο θάνατο του πρωταγωνιστή και στους συγγενείς που τον κηδεύουν και του αποδίδουν τις νενομισμένες τιμές.