Ημερίδα με θέμα Women in Jazz θα πραγματοποιηθεί στο INNOVATHENS στο πλαίσιο του προγράμματος του 21ου Athens Jazz την Παρασκευή 27 Μαΐου.

Το Athens Jazz επιστρέφει αυτή την εβδομάδα, από τις 23 έως τις 29 Μαΐου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, με θέμα Women in Jazz. Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης αλλάζει, εξελίσσεται και, παράλληλα με τα 21 live shows του κεντρικού line-up, βγαίνει από τα όρια της Τεχνόπολης, εξαπλώνεται στην πόλη και εμπλουτίζεται με νέες δράσεις δημιουργώντας μια γεμάτη φεστιβαλική εμπειρία που τόσο μας έχει λείψει.

Ανάμεσά τους η ημερίδα με θέμα Women in Jazz που διοργανώνεται στο INNOVATHENS. Το Athens Jazz, έχοντας ως βασικό στόχο για φέτος να αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική και στη jazz ειδικότερα, να προβάλλει τις μουσικές και τις ιστορίες των γυναικών, παρουσιάζει δύο πάνελ στα οποία σπουδαίες γυναίκες μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και καταξιωμένοι επαγγελματίες του music industry συζητούν για την ισορροπία των φύλων στη μουσική αλλά και στη τζαζ σκηνή ειδικότερα, μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την ευρωπαϊκή και τη διεθνή σκηνή, προβάλλουν τις ιστορίες τους, εμπνέουν και προετοιμάζουν το κοινό για το τελικό τριήμερο των live shows του Athens Jazz.

Την ίδια μέρα, η μία και μοναδική Lucy Woodward (US), με συνεργασίες από Snarky Puppy, Pink Martini έως Rod Stewart και Barbra Streisand, παραδίδει ένα διασκεδαστικό και γεμάτο έμπνευση vocal masterclass not to be missed για το πώς να χτίσεις το προσωπικό σου φωνητικό “toolkit” και να έχεις μια δυναμική on-stage performance.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημερίδα Women in Jazz | 27.5 – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

12.00 | Lucy Woodward Vocal Masterclass | Make singing your art. Make music your business.

Η μία και μοναδική Lucy Woodward (US), με συνεργασίες από Snarky Puppy, Pink Martini έως Rod Stewart και Barbra Streisand, παραδίδει ένα διασκεδαστικό και γεμάτο έμπνευση vocal masterclass not to be missed για το πώς να χτίσεις το προσωπικό σου φωνητικό “toolkit” και να έχεις μια δυναμική on-stage performance.

**Απαραίτητη η προεγγραφή εδώ.

18.30 | Panel | Emerging female artists creating culture & leading the European and international jazz scene (αγγλικά)

Τρεις διαφορετικές γυναίκες, τρεις σπουδαίες μουσικοί με διαφορετικές μεταξύ τους πορείες συζητούν για την ισορροπία των φύλων και τη γυναικεία ενδυνάμωση και μοιράζονται την εμπειρία τους από την ευρωπαϊκή και διεθνή μουσική σκηνή.

Ομιλήτριες: Yazz Ahmed (UK), Maria Faust (EE), Τάνια Γιαννούλη (GR)
Συντονιστής: Jon Omar Arnason (καλλιτεχνικός διευθυντής – Reykjavik Jazz Festival)

Ημερίδα με θέμα Women in Jazz στην Τεχνόπολη

Ημερίδα με θέμα Women in Jazz στην Τεχνόπολη

Ημερίδα με θέμα Women in Jazz στην Τεχνόπολη

19:30 | Panel | Women representation in music (αγγλικά)

Γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότεροι άντρες απ’ ότι γυναίκες μουσικοί; Αυξάνεται η γυναικεία εκπροσώπηση στον χώρο της μουσικής; Λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι γυναίκες στη τζαζ σκηνή; Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες μουσικοί αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες από τους άντρες στην αρχή της καριέρας  τους; Τρεις μουσικοί συζητούν σχετικά με το αν οι γυναίκες έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη μουσική βιομηχανία στις χώρες τους αλλά και διεθνώς.

Ομιλήτριες: Αλέξια Βασιλείου (CY), Simona Molinari (IT), Lucy Woodward (US)
Συντονίστρια: Martel Ollerenshaw (αντιπρόεδρος – Europe Jazz Network / σκηνοθέτρια & δημιουργική παραγωγός – Arts & Parts Ltd.)

Ημερίδα με θέμα Women in Jazz στην Τεχνόπολη

Πληροφορίες

Ημερίδα Women in Jazz | 27.5 – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, INNOVATHENS – Είσοδος ελεύθερη