Παίρνοντας τα βουνά για την Αρβανίτσα, βρίσκεις ελεύθερο δέντρο κι από κάτω στήνεις την προσωρινή σου στέγη, τα πασαλάκια γερά στο έδαφος κι έτοιμα όλα. Σε λίγα μέτρα ο Αγγελάκας στη σκηνή να σου φωνάζει «Ο χαμένος τα παίρνει όλα» σε μια συναυλία με ελάχιστα κινητά στο χέρι να προσπαθούν να παγώσουν τη στιγμή. Ίσως κάποιες φορές η εμπειρία είναι τόσο δυνατή που ξεχνάς την ανάγκη να τη μοιραστείς ή να την έχεις στη μνήμη του τηλεφώνου.

Ο πρωινός ελληνικός καφές κάτω απ’ το δροσερό πλάτανο με την τιμή των 1,20 ευρώ σε συνδυασμό με την ευγένεια της υποδοχής σε ανταμείβει και με το παραπάνω, δείχνοντας ότι αντιμετωπίζεσαι σαν ντόπιος στο χωριό Κυριάκι, ίδια τιμή δίχως καμία αλλαγή λόγω του 7ου Φεστιβάλ Αρβανίτσας. Ο καλός ο τουρισμός που σε κάνει να επιστρέφεις στον τόπο. Τώρα κερδίζεις λιγότερα αύριο όμως ενδεχομένως περισσότερα.

Με τη Μαλαμα-τένια φωνή και την απόκοσμη νεράιδα της Αυγής πέφτει η νύχτα με αέρα Πεχλιβάνη «να μην μπορείς να κοιμηθείς, βρε αμάν αμάν».

Και του χρόνου πάμε για 8.

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Όλα όσα θα δούμε φέτος στο Μουσείο Μπενάκη από τον Σεπτέμβρη | ©Γιώργος Τατάκης & Μιχάλης Παππάς