Η σειρά πολιτιστικών ντοκιμαντέρ «Ελλάδα από το Α ως το Ω», παραγωγής της Cosmote TV, που ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους της Ελλάδας, επιστρέφει με νέα επεισόδια στο Cosmote History, από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται κάθε εβδομάδα στις 21.00. Την ξενάγηση στην ιστορία, τον πολιτισμό, την κοινωνία, την επιστημονική ζωή και την επιχειρηματική δράση στους συγκεκριμένους τόπους, αναλαμβάνουν διακεκριμένοι Έλληνες.

Το πρώτο επεισόδιο της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου επισκέπτεται την Κέρκυρα. Ανάμεσα στους σπουδαίους αφηγητές, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης θα μας δείξει τη δική του Κέρκυρα, τόπο έμπνευσης και καταφύγιο, όπου περνάει μεγάλα χρονικά διαστήματα κάθε χρόνο. Για το νησί, μιλούν επίσης ο Σπύρος Προσωπάρης, διευθυντής της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας, από τις πιο παλιές στην Ελλάδα, ο διακεκριμένος Κερκυραίος αρχιτέκτων Περικλής Λάσκαρις, κ.ά.  

Επόμενος προορισμός είναι η Ρόδος: σημαντικοί εκπρόσωποι των τεχνών και του πολιτισμού, όπως ο Γιώργος Παπαστεφάνου (από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές του ελληνικού ραδιοφώνου), η συγγραφέας Τίτσα Πιπίνου, ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης και πολλοί άλλοι θα μας μυήσουν στο νησί των Ιπποτών μέσα από τη δική τους ματιά.

Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Σύρο. Σε αυτό το οδοιπορικό ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Πέτρος Στεφάνου, αλλά και επιφανείς εκπρόσωποι των τεχνών και των γραμμάτων όπως ο ηθοποιός Γιάννης Δεσύπρης, ο μουσικός Νίκος Κυπουργός, η ιστορικός Αγγελική Ψιλοπούλου, ο ιστορικός Χρήστος Λούκος, η αρχαιολόγος-ιστορικός Μαίρη Ρώτα και άλλοι σπουδαίοι αφηγητές θα μας ξεναγήσουν στο νησί μέσα από τη δική τους οπτική και γνώση.

Σαντορίνη

Σαντορίνη

Σε επόμενα επεισόδια, οι συνδρομητές της Cosmote ΤV θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και άλλους προορισμούς, όπως: Σαντορίνη, Επίδαυρο-Ναύπλιο, Κρήτη (με τριπλό επεισόδιο), Καστοριά, Χίο, Νάουσα, Καλαμάτα.

Από το ταξίδι του «Ελλάδα από το Α ως το Ω» ξεχωριστή θέση έχει και η Αθήνα, με διπλό επεισόδιο και σπουδαίους αφηγητές όπως ο ιστορικός Θάνος Βερέμης, η συγγραφέας Άλκη Ζέη, ο αρχιτέκτονας Μανόλης Κορρές, ο μουσικός Φοίβος Δεληβοριάς, η βραβευμένη συγγραφέας Victoria Hislop, ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης, η σκηνοθέτης Κατερίνα Ευαγγελάτου, και πολλοί άλλοι.

Το «Ελλάδα από το Α ως το Ω»  θα προβάλλεται σε επόμενη προβολή κάθε Δευτέρα στις 19.00.

To Cosmote History είναι το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση που είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας. Οι συνδρομητές της Cosmote TV μπορούν να παρακολουθούν το «Ελλάδα από το Α ως το Ω» μαζί με τις άλλες πρωτότυπες παραγωγές και το πρόγραμμα του Cosmote History, μέσω κινητού, tablet ή desktop/laptop, από την υπηρεσία OTE TV GO.  

 Συντελεστές:
Παραγωγή: Cosmote TV
Ανάπτυξη περιεχομένου: ελculture.gr
Εκτέλεση Παραγωγής: Frog On the Road Α.Ε.
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης, Λευτέρης Χαρίτος