Την Hindi Zahra την γνωρίσαμε το 2010, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της album, “Handmade”, που «άνοιγε» με το “Beautiful Tango”. Η Hindi Zahra γεννήθηκε στο Μαρόκο, από μητέρα Τυνήσια, όπου και έζησε μέχρι τα 15 της, που πήγε να ζήσει στο Παρίσι, με τον Γάλλο πατέρα της. Σήμερα εξακολουθεί να ζει και να δημιουργεί στο Παρίσι, διατηρώντας πάντα στενή σχέση με την Τυνησία.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Hindi Zahra στο ελc

Η ρυθμική βάση των τραγουδιών της έχει έντονες ethnic επιρροές, ενώ οι μελωδίες της είναι δυτικότροπες. Τραγουδάει κυρίως στα αγγλικά, αλλά και στα βερβερικά, τη γλώσσα της πατρίδας της και σπανιότερα στα γαλλικά. Το δεύτερο album της κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο “Homeland” και περιγράφηκε σαν «blues της ερήμου με Αφρο-Αμερικάνικες επιρροές».

Με τα δικά της λόγια, η μουσική «είναι σαν ένα παζλ. Γράφω στίχους, ηχογραφώ τα κρουστά, προσθέτω τις κιθάρες και τότε εμφανίζεται η μελωδία. Όταν οι κιθάρες αποκαλύπτουν την μελωδία, είναι η ώρα των στίχων που έχω γράψει, ίσως τέσσερις προτάσεις. Είναι η στιγμή που η μελωδία αρχίζει να λέει την ιστορία του τραγουδιού».

Τα κομμάτια του παζλ περιλαμβάνουν τις Βερβερικές ρίζες της, τη μουσική της Βραζιλίας, του Πράσινου Ακρωτηρίου, της Ινδίας και του Ιράν. Όλα τα μουσικά είδη οσμώνονται, όπως ακριβώς το Μαρόκο αποτελεί το σταυροδρόμι τόσων πολιτισμών.

Όλα ξεκινούν με το ρυθμό. «Είναι σαν την καμήλα, αυτό το πανέμορφο ζώο» λέει γελώντας η Hindi Zahra. «Έχει τον δικό της ρυθμό, αλλά ο ρυθμός της είναι γεμάτος δύναμη. Αυτόν τον ρυθμό έψαχνα. Έχω εμμονή με τα κρουστά. Ακούω έναν ρυθμό από το Πράσινο Ακρωτήρι και αμέσως θέλω να το ακούσω στον παραδοσιακό λαϊκό ήχο του Μαρόκο. Ακούω τους Animal Collective, τον José González, hip-hop, τους Tinariwen. Είμαι επίσης φαν της Θιβετιανής μουσικής».